Leveles magvas recept
Ők is elkészítették

Házi leveles tészta sós változatban elkészítve. Nem recept, csak ötlet . . de azért mutatós nem ?
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 25 dkg leveles tészta (mirelit vagy házi) (https://receptneked.hu/teszta/leveles-teszta-hazilag/)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 1-1 tk szezám és lenmag keveréke
- 4 tk kecthup
- friss kakukkfű
- 2 db virsli
- sajt
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, valamint egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és széleit levágva egyenlő méretű kockákat vágunk. 2*2 cm-s peremet hagyva keretet vágunk egy éles késsel, úgy hogy az egyik szemközti csücsköt nem vágjuk át teljesen, mert ez fogja adni átellenben hajtva a péksütink szélét.
A teljesen kivágott oldal keretet áthatjuk a másik oldal belső keretéhez, valamint a másik szélével is így járunk el is így járunk el.
A tészta lapokat ráhelyezzük a tepsire. A belsejüket megkenjük ketchuppel, friss kakukkfű levélkéket morzsolunk rá és virslit karikázunk a tetejére. Sajttal borítjuk.
A képkeret szélét tojással lekenjük és tetszőleges magokkal szórjuk. Előmelegített 200 fokos sütőben, 8-10 perc alatt ropogósra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »