Leveles-cukkinis párna recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 zsenge cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg mascarpone
- 10 dkg ricotta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg sajt (parmezán, edami…)
- 2-3 szelet sonka
- paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A cukkinit vágjuk fel kisebb kockára, a fokhagymát vágjuk nagyon apróra.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit. Szórjuk meg sóval, őrölt borssal, keverjük alaposan össze, majd pároljuk félpuhára. Ekkor tegyük hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pároljuk még pár percig, hogy a cukkini azért roppanós maradjon.
A mascarponét, a ricottát, a reszelt sajtot és a tojást ízlés szerint sózzuk, majd óvatosan keverjük hozzá a megpárolt cukkinit, és hagyjuk kihűlni.
Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Ezután tekerjük ki a papírból, majd vágjuk félbe, és helyezzük egymás tetejére. Az így kapott tésztalapot, vágjuk négy egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1-1,5 cm-re éles késsel vágjuk kicsit be a tésztalapot. (Vigyázzunk, nehogy átvágjuk az egész tésztát, éppen csak egy kicsit vágjunk bele. Így szép magasra feljön majd sütéskor a leveles tészta.)
Az előzőleg elkészített cukkinis tölteléket kanalazzuk a tészta közepére, majd csipkedjük rá a sonkát, és tegyük rá a feldarabolt paradicsomot.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük rá egymástól kicsit távolabb az elkészült lepényeket. (Én a tepsivel együtt betettem a fagyasztóba 10 percre az előkészített tésztát, de ez el is hagyható.)
Helyezzük a tepsit forró sütőbe, majd 10-15 perc alatt süssük a lepényeket szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverés, 200 fokon, 10 percig sütöttem.)
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni az elkészült lepényeket. Ízlés szerint salátát is kínálhatunk hozzá, de anélkül is nagyon finom, laktató.
A leveles-cukkinis párna kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »