Lábtörlő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 10 dkg margarin
- 1 ek tejföl
- csipet só
- langyos víz
- 50-60 dkg füstölt virsli (juhbeles baromfi, vagy frankfurti)
- 10-15 dkg sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, és összemorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt egy kevés langyos vízben felfuttatjuk, majd a tejfölt is hozzáadva összedolgozzuk a liszttel. Szép puha, sima gombócot készítünk.
Letakarva 25 percet pihentetjük.
Kinyújtjuk a tepsi, vagy sütőlemez méreténél egy picit nagyobbra, és kisujjnyi vastagságúra (33 x 43cm), és hosszában nem túl keskeny csíkokat vágunk benne!
Átfűzzük a tésztán a hosszában kettévágott virsliket úgy, hogy a vágott fele alul legyen. Kicsit pepecs munka, de a végeredményért megéri. :)
Azért jó a juhbeles füstölt virsli, mert az a sütés folyamán nem reped el, nem nyílik ki!
A felesleges széleket levágjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 10 perc pihentetés után előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Szeletekre vágva mustárral, majonézzel, ill. ketchuppal kínáljuk.
Tipp:
A leeső széleket összegyúrtam, kinyújtottam, beletekertem 1-2 megmaradt virslicsíkot, megkentem tojással, és ugyanígy megsütöttem. Nagy sikere volt! :)
A lábtörlő kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »