Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kubai kenyér recept

Kubai kenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg fehérliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 1,5-2 csapott evőkanál só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 csapot teáskanál cukor
    • 3 dl FORRÓ VÍZ (de nem forrásban lévő!!!!)

    Elkészítése:

    Én kenyérsütőgépben kevertem össze a hozzávalókat, de természetesen ezt kézzel is megtehetjük.

    A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a forró vizet, (nem forrásban lévőt!!!!!) majd kanalazzuk rá a kétféle liszt, és a só keverékét. Ezután szórjuk rá a cukrot, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (én kétszer indítottam el ezt a programot, hogy szép sima tésztát kapjak)

    Amikor végzett a gép, borítsuk ki a tésztát és kézzel jól gyúrjuk át, majd olívaolajjal vékonyan kenjük le. Ezután tegyük bele egy szintén olívaolajjal kikent tálba, majd egy fóliával fedjük le a tál tetejét.

    Melegítsük elő a sütőt 30 fokra, majd tegyük be a tálat és 15 perc alatt kelesszük meg a kenyeret. Ezután vegyük ki, majd formázzuk meg. A tetejét pengével metsszük be, majd tegyük rá egy sütőpapírral kibélelt, lisztezett tepsire. (én ekkor megszórtam a tetejét szezámmaggal, de ez el is hagyható)

    Helyezzünk a hideg (30 fokos) sütőbe egy edénybe kb. egy liter forró vizet, majd tegyük be a kenyeret. Ezután melegítsük fel a sütőt 200 fokra, és süssük 40-45 perc alatt készre a kenyeret. (Én légkeverésnél 180 fokon , 40 percig sütöttem. A sütési idő felénél egy sütőpapírral letakartam nehogy nagyon megbarnuljon a teteje.)

    Amikor megsül a kenyér vegyük ki a sütőből, majd helyezzük egy rácsra, és úgy hűtsük ki.

     

    A kubai kenyér kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 210 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 44 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá