Kubai kenyér recept

Hozzávalók:
- 40 dkg fehérliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 1,5-2 csapott evőkanál só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 csapot teáskanál cukor
- 3 dl FORRÓ VÍZ (de nem forrásban lévő!!!!)
Elkészítése:
Én kenyérsütőgépben kevertem össze a hozzávalókat, de természetesen ezt kézzel is megtehetjük.
A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a forró vizet, (nem forrásban lévőt!!!!!) majd kanalazzuk rá a kétféle liszt, és a só keverékét. Ezután szórjuk rá a cukrot, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (én kétszer indítottam el ezt a programot, hogy szép sima tésztát kapjak)
Amikor végzett a gép, borítsuk ki a tésztát és kézzel jól gyúrjuk át, majd olívaolajjal vékonyan kenjük le. Ezután tegyük bele egy szintén olívaolajjal kikent tálba, majd egy fóliával fedjük le a tál tetejét.
Melegítsük elő a sütőt 30 fokra, majd tegyük be a tálat és 15 perc alatt kelesszük meg a kenyeret. Ezután vegyük ki, majd formázzuk meg. A tetejét pengével metsszük be, majd tegyük rá egy sütőpapírral kibélelt, lisztezett tepsire. (én ekkor megszórtam a tetejét szezámmaggal, de ez el is hagyható)
Helyezzünk a hideg (30 fokos) sütőbe egy edénybe kb. egy liter forró vizet, majd tegyük be a kenyeret. Ezután melegítsük fel a sütőt 200 fokra, és süssük 40-45 perc alatt készre a kenyeret. (Én légkeverésnél 180 fokon , 40 percig sütöttem. A sütési idő felénél egy sütőpapírral letakartam nehogy nagyon megbarnuljon a teteje.)
Amikor megsül a kenyér vegyük ki a sütőből, majd helyezzük egy rácsra, és úgy hűtsük ki.
A kubai kenyér kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »