Krumplis pogácsa recept
Hozzávalók:
- 1 kg főtt, kihűtött, áttört krumpli
- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg zsir
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 dl tejföl
- 4 dkg só
- 5 dkg élesztő
Elkészítése:
A tejfölbe belekeverünk 1 tk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és alaposan elkeverjük.
A krumplit, lisztet, zsírt, margarint, sót és a tojás sárgákat egy nagyobb tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tejfölbe kevert élesztőt és alaposan összegyúrjuk, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk és függőlegesen, majd vízszintesen is félbe hajtjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.
A hajtogatást még kétszer megismételjük. A hajtogatások után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és felvert tojással lekenjük.
A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk és a tepsit a hideg sütőbe toljuk. Aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


