Krumplis pogácsa recept
Hozzávalók:
- 1 kg főtt, kihűtött, áttört krumpli
- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg zsir
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 dl tejföl
- 4 dkg só
- 5 dkg élesztő
Elkészítése:
A tejfölbe belekeverünk 1 tk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és alaposan elkeverjük.
A krumplit, lisztet, zsírt, margarint, sót és a tojás sárgákat egy nagyobb tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tejfölbe kevert élesztőt és alaposan összegyúrjuk, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk és függőlegesen, majd vízszintesen is félbe hajtjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.
A hajtogatást még kétszer megismételjük. A hajtogatások után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és felvert tojással lekenjük.
A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk és a tepsit a hideg sütőbe toljuk. Aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


