Krumplis pogácsa recept

Hozzávalók:
- 1 kg főtt, kihűtött, áttört krumpli
- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg zsir
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dl tejföl
- 4 dkg só
- 5 dkg élesztő
Elkészítése:
A tejfölbe belekeverünk 1 tk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és alaposan elkeverjük.
A krumplit, lisztet, zsírt, margarint, sót és a tojás sárgákat egy nagyobb tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tejfölbe kevert élesztőt és alaposan összegyúrjuk, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk és függőlegesen, majd vízszintesen is félbe hajtjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.
A hajtogatást még kétszer megismételjük. A hajtogatások után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és felvert tojással lekenjük.
A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk és a tepsit a hideg sütőbe toljuk. Aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »