Krumplis pogácsa recept
Hozzávalók:
- 3 közepes méretű krumpli
- 5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 dl tej
- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
Elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és áttörjük.
Az élesztőt és a cukrot a langyos tejben elkeverjük és felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a puha margarinnal, ízlés szerint sózzuk. Közepébe lyukat csinálunk hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az áttört krumplit, 2 tojást és a tejfölt és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle. Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 1,5 cm vastagra kinyújtjuk és egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, tetejüket lekenjük felvert tojással.
Előmelegített sütőben, kb 180 fokon készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

