Krumplis pogácsa recept
Hozzávalók:
- 3 közepes méretű krumpli
- 5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 dl tej
- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
Elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és áttörjük.
Az élesztőt és a cukrot a langyos tejben elkeverjük és felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a puha margarinnal, ízlés szerint sózzuk. Közepébe lyukat csinálunk hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az áttört krumplit, 2 tojást és a tejfölt és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle. Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 1,5 cm vastagra kinyújtjuk és egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, tetejüket lekenjük felvert tojással.
Előmelegített sütőben, kb 180 fokon készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

