Krumplis pogácsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 közepes méretű krumpli
- 5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 dl tej
- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és áttörjük.
Az élesztőt és a cukrot a langyos tejben elkeverjük és felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a puha margarinnal, ízlés szerint sózzuk. Közepébe lyukat csinálunk hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az áttört krumplit, 2 tojást és a tejfölt és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle. Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 1,5 cm vastagra kinyújtjuk és egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, tetejüket lekenjük felvert tojással.
Előmelegített sütőben, kb 180 fokon készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.