Krumplis pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 közepes méretű krumpli
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dl tej
  • 1 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojás

Elkészítése:

A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és áttörjük.

Az élesztőt és a cukrot a langyos tejben elkeverjük és felfuttatjuk.

A lisztet elmorzsoljuk a puha margarinnal, ízlés szerint sózzuk. Közepébe lyukat csinálunk hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az áttört krumplit, 2 tojást és a tejfölt és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle. Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb 30 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 1,5 cm vastagra kinyújtjuk és egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, tetejüket lekenjük felvert tojással.

Előmelegített sütőben, kb 180 fokon készre sütjük.