Krumplis pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- 50 dkg liszt
- 25 dkg tehéntúró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek só
- 5 ek zsír
- 1 kiskanál őrölt fekete bors
A nyújtáshoz:
- liszt
Tetejére:
- 1 dl zsír
- 1-1 kiskanál só és őrölt bors
- 3 dl tejföl
- egész kömény
Elkészítése:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd egy lisztezett deszkán kétujjnyi vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Az előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.
Közben a zsírt felolvasztjuk, belekeverjük a tejfölt, sót, őrölt borsot és a forrón kivett pogácsákat nyakon öntjük vele, majd egész köménnyel meghintjük a tetejüket.
A pogácsák a tejfölös szószt jól beisszák és különlegesen finom, fűszeres ízt kapnak tőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

