Krumpli fánk recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 kg főtt, áttört krumpli
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál olaj
- 1 púpos evőkanál só
- 10 g élesztő
- tej, amennyit felvesz (a futtatáshoz kb 1 dl-t számoljunk és még valamennyi a begyúráshoz, ez lisztfüggő)
- cukor
Elkészítése:
A megfőtt, áttört krumplit kihűtjük, összekeverjük a liszttel, tojással, olajjal, sóval, valamint a tejben felfuttatott élesztővel. Közepes keménységűre dagasztjuk, majd egy órát hagyjuk meleg helyen kelni.
Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Miután kiszaggattuk még kb 15 percet pihentetjük. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.