Krumpli fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 kg főtt, áttört krumpli
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 evőkanál olaj
- 1 púpos evőkanál só
- 10 g élesztő
- tej, amennyit felvesz (a futtatáshoz kb 1 dl-t számoljunk és még valamennyi a begyúráshoz, ez lisztfüggő)
- cukor
Elkészítése:
A megfőtt, áttört krumplit kihűtjük, összekeverjük a liszttel, tojással, olajjal, sóval, valamint a tejben felfuttatott élesztővel. Közepes keménységűre dagasztjuk, majd egy órát hagyjuk meleg helyen kelni.
Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Miután kiszaggattuk még kb 15 percet pihentetjük. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

