Krumpli fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 kg főtt, áttört krumpli
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál olaj
- 1 púpos evőkanál só
- 10 g élesztő
- tej, amennyit felvesz (a futtatáshoz kb 1 dl-t számoljunk és még valamennyi a begyúráshoz, ez lisztfüggő)
- cukor
Elkészítése:
A megfőtt, áttört krumplit kihűtjük, összekeverjük a liszttel, tojással, olajjal, sóval, valamint a tejben felfuttatott élesztővel. Közepes keménységűre dagasztjuk, majd egy órát hagyjuk meleg helyen kelni.
Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Miután kiszaggattuk még kb 15 percet pihentetjük. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »