Krémsajtos-füstölt húsos kiflik recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finom liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 0,25 l tej
- 1 dl étolaj
- 1 tk cukor
- 1 tk só
A töltelékhez:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg füstölt comb
- 2 db tömlős krémsajt
- 1 mk őrölt bors
- só /ha szükséges/
A tészta kenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Előkészítés:
A szalonnát és a füstölt húst apró kockákra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk majd rátesszük a füstölt húst és átsütjük.. Leszűrjük a zsírját. A füstölt húst elkeverjük a krémsajttal,ízesítjük borssal és sóval.
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.
Elkészítés:
A tésztát vékonyra nyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Mindegyik tésztakorongra teszünk a töltelékből, a szélét megkenjük felvert tojással összehajtjuk és összenyomkodjuk a hajtásnál. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a hajtással felfelé és 15-20 percet pihentetjük majd megkenjük felvert egész tojással.
Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »