Krémsajtos-füstölt húsos kiflik recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finom liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 0,25 l tej
- 1 dl étolaj
- 1 tk cukor
- 1 tk só
A töltelékhez:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg füstölt comb
- 2 db tömlős krémsajt
- 1 mk őrölt bors
- só /ha szükséges/
A tészta kenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Előkészítés:
A szalonnát és a füstölt húst apró kockákra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk majd rátesszük a füstölt húst és átsütjük.. Leszűrjük a zsírját. A füstölt húst elkeverjük a krémsajttal,ízesítjük borssal és sóval.
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.
Elkészítés:
A tésztát vékonyra nyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Mindegyik tésztakorongra teszünk a töltelékből, a szélét megkenjük felvert tojással összehajtjuk és összenyomkodjuk a hajtásnál. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a hajtással felfelé és 15-20 percet pihentetjük majd megkenjük felvert egész tojással.
Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

