Kolbászos tördelős recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 4 ek (rozmaringos) olaj
- 1 szál csípős kolbász
- 2 ek mustár
- 2 csomag porélesztő
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 ek só
- frissen őrölt bors
- 4 ek tejföl
Elkészítése:
A lisztet a porélesztővel összekevertem, az olajat, a tejfölt, a bort és vizet hozzáadva addig dagasztottam, míg a tészta már nem ragadt az edény falára. 1/2 órát pihentettem meglisztezve, konyharuhával letakarva, majd ismét átgyúrtam.
1 cm vastagra nyújtottam, és a legnagyobb szaggatómmal (7 cm) korongokat vágtam belőle. A korongok közepébe az előzőleg feldarabolt, és mustárba forgatott kolbászt tettem, majd golyókat formáltam belőlük.
Teflonos, kör alakú formába tettem úgy, hogy a golyók érintkezzenek egymással. Így az érintkezési felülteken összetapadtak, de törhetők maradtak.
A tetejét olíva olajjal megkentem, majd sót, és durva borsot őröltem rá.
Előmelegített sütőben, aminek az aljára kis edényben vizet tettem, 30 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »