Kolbászos tördelős

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 4 ek (rozmaringos) olaj
  • 1 szál csípős kolbász
  • 2 ek mustár
  • 2 csomag porélesztő
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek só
  • frissen őrölt bors
  • 4 ek tejföl

Elkészítése:

A lisztet a porélesztővel összekevertem, az olajat, a tejfölt, a bort és vizet hozzáadva addig dagasztottam, míg a tészta már nem ragadt az edény falára. 1/2 órát pihentettem meglisztezve, konyharuhával letakarva, majd ismét átgyúrtam.

1 cm vastagra nyújtottam, és a legnagyobb szaggatómmal (7 cm) korongokat vágtam belőle. A korongok közepébe az előzőleg feldarabolt, és mustárba forgatott kolbászt tettem, majd golyókat formáltam belőlük.

Teflonos, kör alakú formába tettem úgy, hogy a golyók érintkezzenek egymással. Így az érintkezési felülteken összetapadtak, de törhetők maradtak.

A tetejét olíva olajjal megkentem, majd sót, és durva borsot őröltem rá.

Előmelegített sütőben, aminek az aljára kis edényben vizet tettem, 30 perc alatt aranybarnára sütöttem.