Kolbászos stangli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 50 g friss élesztő
- 1 tk só
- 1 kis dobozos natúr joghurt
- 5 dkg teavaj
- 2 dl langyos tej
- 25 dkg füstölt kolbász
- 30 dkg sajt
- 1 tk szezámmag
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk bele, ebbe morzsoljuk az élesztőt, felöntjük 1 dl tejjel, és 5-6 perc múlva hozzáadjuk a puha vajat és a joghurtot. Összegyúrjuk. Ha nagyon száraz, adagoljunk hozzá még a tejből, de nem biztos, hogy kell mind a 2 dl!
A tésztagombócot kb. 30-40 percet pihentetjük, ezalatt a kolbászt lebőrözzük, vékonyan felkarikázzuk, a sajtot pedig lereszeljük, és ketté osztjuk!
Kinyújtjuk a tésztát 5-6 mm vastagságúra, és úgy vágjuk fel, hogy kb. 7 x 20 centis hosszúkás téglalapokat nyerjünk!
Mindegyik közepét végigrakjuk kolbászkarikákkal, és a reszelt sajt egyik felét elosztjuk a kolbászokon úgy, hogy jusson mindegyikre egyformán belőle!
Ezután a felvert tojással megkenjük a tésztacsíkok széleit, és két oldalról ráhajtjuk a kolbászra úgy, hogy a széleit össze tudjuk csípni/ragasztani. A két végét is összenyomjuk.
Megfordítva (hogy az összecsípett oldala alulra kerüljön) sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük tojással, ezután a reszelt sajt másik felét szintén elosszuk a tetején, megszórjuk még egy kis szezámmaggal, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Ebből a mennyiségből 12 db-ot sikerült készítenem!
A kolbászos stangli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 10 g