Kolbászos párnák recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 2 dkg só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dl tej
- 3-4 db nagyobb burgonya
- 1 doboz kefir
Töltelék:
- tejföl
- ketchup
- kolbász
- reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, összetörjük. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukros tejben. A megmaradt langyos tejben elkeverjük a puhított vajat, sót, tojás sárgáját. Az élesztőt, a tejes elegyet, a kefirt és a burgonyát jól összedolgozzuk, simára gyúrjuk. Kelesztjük fél órán át.
Kinyújtjuk téglalap alakúra (kb fél centi vastagra) és egyenlő nagyságú kisebb téglalapokat vágunk belőle. A két végét behajtjuk, közepét megkenjük tejföllel vagy ketchuppal és karikákra vágott kolbász szeleteket teszünk rá.
Feltekerjük, a tészta széle alulra essen. Óvatosan a késsel hosszanti csíkban felvágjuk, kicsit széthúzzuk, tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »