Kolbászos párnák recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 2 dkg só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dl tej
- 3-4 db nagyobb burgonya
- 1 doboz kefir
Töltelék:
- tejföl
- ketchup
- kolbász
- reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, összetörjük. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukros tejben. A megmaradt langyos tejben elkeverjük a puhított vajat, sót, tojás sárgáját. Az élesztőt, a tejes elegyet, a kefirt és a burgonyát jól összedolgozzuk, simára gyúrjuk. Kelesztjük fél órán át.
Kinyújtjuk téglalap alakúra (kb fél centi vastagra) és egyenlő nagyságú kisebb téglalapokat vágunk belőle. A két végét behajtjuk, közepét megkenjük tejföllel vagy ketchuppal és karikákra vágott kolbász szeleteket teszünk rá.
Feltekerjük, a tészta széle alulra essen. Óvatosan a késsel hosszanti csíkban felvágjuk, kicsit széthúzzuk, tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »