Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos párnák recept

Kolbászos párnák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 5 dkg vaj
    • 2 dkg só
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2,5 dl tej
    • 3-4 db nagyobb burgonya
    • 1 doboz kefir

    Töltelék:

    • tejföl
    • ketchup
    • kolbász
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A burgonyát megfőzzük, összetörjük. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukros tejben. A megmaradt langyos tejben elkeverjük a puhított vajat, sót, tojás sárgáját. Az élesztőt, a tejes elegyet, a kefirt és a burgonyát jól összedolgozzuk, simára gyúrjuk. Kelesztjük fél órán át.

    Kinyújtjuk téglalap alakúra (kb fél centi vastagra) és egyenlő nagyságú kisebb téglalapokat vágunk belőle. A két végét behajtjuk, közepét megkenjük tejföllel vagy ketchuppal és karikákra vágott kolbász szeleteket teszünk rá.

    Feltekerjük, a tészta széle alulra essen. Óvatosan a késsel hosszanti csíkban felvágjuk, kicsit széthúzzuk, tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

    200 fokon sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá