Kolbászos párnák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg só
  • 2 db tojás sárgája
  • 2,5 dl tej
  • 3-4 db nagyobb burgonya
  • 1 doboz kefir

Töltelék:

  • tejföl
  • ketchup
  • kolbász
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A burgonyát megfőzzük, összetörjük. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukros tejben. A megmaradt langyos tejben elkeverjük a puhított vajat, sót, tojás sárgáját. Az élesztőt, a tejes elegyet, a kefirt és a burgonyát jól összedolgozzuk, simára gyúrjuk. Kelesztjük fél órán át.

Kinyújtjuk téglalap alakúra (kb fél centi vastagra) és egyenlő nagyságú kisebb téglalapokat vágunk belőle. A két végét behajtjuk, közepét megkenjük tejföllel vagy ketchuppal és karikákra vágott kolbász szeleteket teszünk rá.

Feltekerjük, a tészta széle alulra essen. Óvatosan a késsel hosszanti csíkban felvágjuk, kicsit széthúzzuk, tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

200 fokon sütjük.