Kolbászos csónakok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 75 dkg liszt
- 2 kis doboz kefír
- 5 közepes krumpli
- 5 ek olaj
- 0,7 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1,5 tk só
Töltelék:
- tejföl ízlés szerint
- kolbász ízlés szerint
- tojás
- reszelt sajt
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük, majd összetörjük. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. A 0,7 dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és kelesszük a tésztát a duplájára.
Ha megkelt a tészta, osszuk el 13 db egyforma részre, egyesével nyújtsuk ki őket téglalap alakúra, majd kenjük meg tejföllel, és szórjuk rá a feldarabolt kolbászkarikákat. A téglalap alakúra nyújtott tészta rövidebbik oldalait hajtsuk be, majd tekerjük fel, mint a buktát.
Helyezzük őket egy sütőpapíros tepsire, és vágjuk be a tészta tetejét úgy, hogy a szélein 2-2 cm megmaradjon. Hagyjuk még kicsit kelni a csónakokat.
Ezután kenjük le őket tojással, majd a bevágásokat szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük őket aranysárgára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »