Kolbászos csiga recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- kb. 1.5 dl tejföl
- 30 dkg margarin
- 1 ek. só
Kolbászkrémhez:
- 20 dkg lángolt kolbász
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az alapanyagokból tésztát gyúrunk. Gyorsan dolgozzunk, nem szabad felmelegednie! Néhány órára hűtőbe tesszük.
A kolbászkrémhez a kolbász bőrét lehúzzuk, elkeverjük a tejföllel, reszelt sajttal. A tésztát 4 részre osztjuk. 5 mm-es vastagságú téglalapokat nyújtunk, és megkenjük a krémmel.
Feltekerjük, folpackba csavarjuk és a fagyasztóba tesszük. 30 perccel később 1 centi vastagra szeleteljük, és 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
Mindig csak annyi tésztát vegyünk elő, amennyit éppen sütni készülünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.