Kolbászos csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • kb. 1.5 dl tejföl
  • 30 dkg margarin
  • 1 ek. só

Kolbászkrémhez:

  • 20 dkg lángolt kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Az alapanyagokból tésztát gyúrunk. Gyorsan dolgozzunk, nem szabad felmelegednie! Néhány órára hűtőbe tesszük.

A kolbászkrémhez a kolbász bőrét lehúzzuk, elkeverjük a tejföllel, reszelt sajttal. A tésztát 4 részre osztjuk. 5 mm-es vastagságú téglalapokat nyújtunk, és megkenjük a krémmel.

Feltekerjük, folpackba csavarjuk és a fagyasztóba tesszük. 30 perccel később 1 centi vastagra szeleteljük, és 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

Mindig csak annyi tésztát vegyünk elő, amennyit éppen sütni készülünk.