Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis sajtos kiflifalatkák recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • fél liter tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 ek só
    • 1 ek cukor
    • 2 dl olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • szezámmag
    • virsli
    • sajt

    Elkészítése:
    Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk,és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük,amikor megkelt,még egyszer jól átgyúrjuk és 4 felé vágjuk a tésztát. A cipókat kör alakúra nyújtjuk,és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit,trappista sajtot és feltekerjük úgy,hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen,megkenjük sütés előtt felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb 18O fokon 2O percig sütjük,a sütő aljába egy lábasba vizet teszünk. Amikor épp megpirul a teteje,kivesszük és azonnal megspricceljük vízzel,így puha marad.Nagyon finom kolbásszal,baconnal,camping sajttal is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá