Virslis sajtos kiflifalatkák recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- fél liter tej
- 5 dkg élesztő
- 1 ek só
- 1 ek cukor
- 2 dl olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- szezámmag
- virsli
- sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk,és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük,amikor megkelt,még egyszer jól átgyúrjuk és 4 felé vágjuk a tésztát. A cipókat kör alakúra nyújtjuk,és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit,trappista sajtot és feltekerjük úgy,hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen,megkenjük sütés előtt felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb 18O fokon 2O percig sütjük,a sütő aljába egy lábasba vizet teszünk. Amikor épp megpirul a teteje,kivesszük és azonnal megspricceljük vízzel,így puha marad.Nagyon finom kolbásszal,baconnal,camping sajttal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »