Virslis sajtos kiflifalatkák

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • fél liter tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek só
  • 1 ek cukor
  • 2 dl olaj
  • 1 tojás a kenéshez
  • szezámmag
  • virsli
  • sajt

Elkészítése:
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk,és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük,amikor megkelt,még egyszer jól átgyúrjuk és 4 felé vágjuk a tésztát. A cipókat kör alakúra nyújtjuk,és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit,trappista sajtot és feltekerjük úgy,hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen,megkenjük sütés előtt felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb 18O fokon 2O percig sütjük,a sütő aljába egy lábasba vizet teszünk. Amikor épp megpirul a teteje,kivesszük és azonnal megspricceljük vízzel,így puha marad.Nagyon finom kolbásszal,baconnal,camping sajttal is.