Virslis kifli recept
                            Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 3dl tej
 - 1kiskanál cukor
 - 5dkg élesztő
 - 50dkg finomliszt
 - 1kiskanál só
 - 17dkg margarin
 
Töltelékhez: 12 db virsli
A tepsi kikenéséhez: margarin
A kifli lekenéshez: 1 db 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére: 10dkg reszelt trappista sajt.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóikat összedolgozzuk,letakarjuk,duplájára kelesztjük.
Ezután 3 kis cipót formálunk belőle,kb 28cm átmérőjű kerek lapokká nyújtjuk.
Mindegyiket 8-8 részre vágjuk. A virsliket félbevágjuk.Minden kis tészta-háromszög szélesebbik oldalára 1-1 fél virslit rakunk és egyenként a tésztát csúcsa felé felcsavarjuk.
Margarinnal kikent tepsire rakjuk.
A tetejüket felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk majd előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

