Virslis kifli recept

Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 3dl tej
- 1kiskanál cukor
- 5dkg élesztő
- 50dkg finomliszt
- 1kiskanál só
- 17dkg margarin
Töltelékhez: 12 db virsli
A tepsi kikenéséhez: margarin
A kifli lekenéshez: 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére: 10dkg reszelt trappista sajt.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóikat összedolgozzuk,letakarjuk,duplájára kelesztjük.
Ezután 3 kis cipót formálunk belőle,kb 28cm átmérőjű kerek lapokká nyújtjuk.
Mindegyiket 8-8 részre vágjuk. A virsliket félbevágjuk.Minden kis tészta-háromszög szélesebbik oldalára 1-1 fél virslit rakunk és egyenként a tésztát csúcsa felé felcsavarjuk.
Margarinnal kikent tepsire rakjuk.
A tetejüket felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk majd előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »