Virslis graham kiflik recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg Graham liszt
- 1 kk só
- 1,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 4 ek olaj
- 6 hosszabb szál virsli
- 1-1 ek lenmag és szezámmag a tetejére
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk. Rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. Közben a liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és alaposan összedolgozzuk. Kicsit lágy a tészta, de nem szükséges több lisztet adni hozzá, csak a kezünket lisztezzük be jól, hogy kevésbé tapadjon rá a tészta.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kör alakúra, kb 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. A tésztát 12 cikkre vágjuk. A virsliket kettévágjuk, majd a cikkek szélesebb végére helyezünk 1-1 darabot. Minden kiflit a virslis felétől kezdve feltekerünk úgy, hogy a hajtás rész alulra kerüljön.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól picit távolabb. Letakarva további 35 percet pihentetjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük. A kifliket lespricceljük vízzel, megszórjuk a magokkal és ismét lespricceljük, így a magok nem peregnek le olyan könnyen róluk.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
További képek a készítésről megtekinthetők a blogon.