Virslis graham kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg Graham liszt
  • 1 kk só
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 4 ek olaj
  • 6 hosszabb szál virsli
  • 1-1 ek lenmag és szezámmag a tetejére

Elkészítése:

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk. Rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. Közben a liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és alaposan összedolgozzuk. Kicsit lágy a tészta, de nem szükséges több lisztet adni hozzá, csak a kezünket lisztezzük be jól, hogy kevésbé tapadjon rá a tészta.

Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kör alakúra, kb 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. A tésztát 12 cikkre vágjuk. A virsliket kettévágjuk, majd a cikkek szélesebb végére helyezünk 1-1 darabot. Minden kiflit a virslis felétől kezdve feltekerünk úgy, hogy a hajtás rész alulra kerüljön.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól picit távolabb. Letakarva további 35 percet pihentetjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük. A kifliket lespricceljük vízzel, megszórjuk a magokkal és ismét lespricceljük, így a magok nem peregnek le olyan könnyen róluk.

180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

További képek a készítésről megtekinthetők a blogon.