Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró sóskiflik recept

Vendégváró sóskiflik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg margarin
    • 1 evőkanál só
    • 5 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 evőkanál cukor
    • 70 dkg liszt
    • 1 pohár kefir
    • 1 dl olaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez

    Elkészítése:

    A margarint a sóval habosra keverjük, az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba öntjük, majd az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással összeállítjuk a tésztát.

    A tésztát nyolc egyenlő részre vágjuk, majd kerek lappá nyújtjuk őket. Egy lapot megkenünk a sós margarin negyedrészével, majd beborítjuk egy másik lappal. Így járunk el a többi tésztával is.

    Az összeborított tésztákat négyfelé vágjuk, majd minden cikket még háromfelé. Megtöltjük sajttal, vagy sonkával és szorosan feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük a tetejét, ízlés szerint szezámmagot, reszelt sajtot, vagy köményt szórunk rá. 1 óra pihentetés után 200 fokos sütőben zsemleszínűre sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá