Vendégváró sóskiflik recept
Elkészítése:
A margarint a sóval habosra keverjük, az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba öntjük, majd az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással összeállítjuk a tésztát.
A tésztát nyolc egyenlő részre vágjuk, majd kerek lappá nyújtjuk őket. Egy lapot megkenünk a sós margarin negyedrészével, majd beborítjuk egy másik lappal. Így járunk el a többi tésztával is.
Az összeborított tésztákat négyfelé vágjuk, majd minden cikket még háromfelé. Megtöltjük sajttal, vagy sonkával és szorosan feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük a tetejét, ízlés szerint szezámmagot, reszelt sajtot, vagy köményt szórunk rá. 1 óra pihentetés után 200 fokos sütőben zsemleszínűre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

