Vendégváró sóskiflik recept

Elkészítése:
A margarint a sóval habosra keverjük, az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba öntjük, majd az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással összeállítjuk a tésztát.
A tésztát nyolc egyenlő részre vágjuk, majd kerek lappá nyújtjuk őket. Egy lapot megkenünk a sós margarin negyedrészével, majd beborítjuk egy másik lappal. Így járunk el a többi tésztával is.
Az összeborított tésztákat négyfelé vágjuk, majd minden cikket még háromfelé. Megtöltjük sajttal, vagy sonkával és szorosan feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük a tetejét, ízlés szerint szezámmagot, reszelt sajtot, vagy köményt szórunk rá. 1 óra pihentetés után 200 fokos sütőben zsemleszínűre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »