Hozzávalók:
Elkészítése:
A margarint a sóval habosra keverjük, az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba öntjük, majd az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással összeállítjuk a tésztát.
A tésztát nyolc egyenlő részre vágjuk, majd kerek lappá nyújtjuk őket. Egy lapot megkenünk a sós margarin negyedrészével, majd beborítjuk egy másik lappal. Így járunk el a többi tésztával is.
Az összeborított tésztákat négyfelé vágjuk, majd minden cikket még háromfelé. Megtöltjük sajttal, vagy sonkával és szorosan feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük a tetejét, ízlés szerint szezámmagot, reszelt sajtot, vagy köményt szórunk rá. 1 óra pihentetés után 200 fokos sütőben zsemleszínűre sütjük.