Vendégváró kifli recept
Hozzávalók:
- 1 kocka margarint
- 1 evőkanál só
- 70 dkg liszt,
- 5dkg élesztő
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- 1dl olaj
- 1 kefir
- 2 dl tej
Elkészítése:
A kocka margarint és a sót habosra kell keverni.
Az élesztőt a cukros tejben fel kell futtatni,majd az összes hozzávalóval együtt jól ki kell dolgozni.
A tésztából 8 kis cipót kell csinálni.Kettesével ki kell nyújtani őket,mert egy adag kiflihez 2 lap kell.Az egyik lapot meg kell kenni a sós vajjal(én ezt a vajat egy kicsit meg szoktam olvasztani,úgy jobban lehetett kenni),és rá kell tenni a másik lapot.Sonkával lehet tölteni,attól még finomabb,de akkor azt a lap ráhelyezése előtt kell megtenni.Szóval az igy kapott kerek tésztát,ugyanúgy kell felvágni mint egy tortát,hogy háromszögeket kapjunk 12 felé.(Felezni,aztán keresztbe is felezni,majd harmadolni.)A háromszögeket a vastag felétől lazán kell feltekerni,tojássárgájával le kell kenni,és szezámmaggal megszórni.Sütőpapíron 180 fokon kell sütni!