Vendégváró kifli recept

Hozzávalók:
- 1 kocka margarint
- 1 evőkanál só
- 70 dkg liszt,
- 5dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- 1dl olaj
- 1 kefir
- 2 dl tej
Elkészítése:
A kocka margarint és a sót habosra kell keverni.
Az élesztőt a cukros tejben fel kell futtatni,majd az összes hozzávalóval együtt jól ki kell dolgozni.
A tésztából 8 kis cipót kell csinálni.Kettesével ki kell nyújtani őket,mert egy adag kiflihez 2 lap kell.Az egyik lapot meg kell kenni a sós vajjal(én ezt a vajat egy kicsit meg szoktam olvasztani,úgy jobban lehetett kenni),és rá kell tenni a másik lapot.Sonkával lehet tölteni,attól még finomabb,de akkor azt a lap ráhelyezése előtt kell megtenni.Szóval az igy kapott kerek tésztát,ugyanúgy kell felvágni mint egy tortát,hogy háromszögeket kapjunk 12 felé.(Felezni,aztán keresztbe is felezni,majd harmadolni.)A háromszögeket a vastag felétől lazán kell feltekerni,tojássárgájával le kell kenni,és szezámmaggal megszórni.Sütőpapíron 180 fokon kell sütni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »