Tejfölös puha kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej ( fele főzőtejszínnel készítettem)
- 3 ek tejföl
- 2 ek burgonyapehely
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 4 ek olaj
Elkészítése:
Élesztőt felfuttatom a cukros, langyos tejben, majd a tésztát bedagasztom, pihentetem 30 percet.
8 cipóra osztom a tésztát és kedvem szerint formálom( kifli,zsömle vagy más forma).
A tetejét tejjel lekenem és még 20 perc pihentetem. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó rácson gőz felett (egy tepsibe vizet teszek alá) sütöm.
Nekem kb 15 perc kellett :)
Gyerekeim azon melegében befalták :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »