Tejfölös puha kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej ( fele főzőtejszínnel készítettem)
- 3 ek tejföl
- 2 ek burgonyapehely
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 4 ek olaj
Elkészítése:
Élesztőt felfuttatom a cukros, langyos tejben, majd a tésztát bedagasztom, pihentetem 30 percet.
8 cipóra osztom a tésztát és kedvem szerint formálom( kifli,zsömle vagy más forma).
A tetejét tejjel lekenem és még 20 perc pihentetem. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó rácson gőz felett (egy tepsibe vizet teszek alá) sütöm.
Nekem kb 15 perc kellett :)
Gyerekeim azon melegében befalták :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »