Tatu kifli recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 2,5-3 dl langyos tej
- 1/2 dl étolaj
- másfél teáskanál só
- 1 tk cukor
Töltelékhez:
- kolbász karikák
- sajt darabkák
Elkészítése:
Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval, az olajjal összekeverjük.
A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és annyi langyos tejjel,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk(2,5-3 dl közötti mennyiséggel) jól kidagasztjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kör alakúra nyújtjuk,majd 16 cikkre vágjuk.
A cikkek,felső szélesebb felére teszünk 2 db kolbászkarikát és egy kis darab (trappista) sajtot.
A kiflit feltekerjük,majd újból kelesztjük,míg szép nagyok lesznek. Ezután 1 db felvert tojás sárgával, egy kis tejjel elkeverve a kifliket lekenjük.
200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.