Tatu kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 2,5-3 dl langyos tej
- 1/2 dl étolaj
- másfél teáskanál só
- 1 tk cukor
Töltelékhez:
- kolbász karikák
- sajt darabkák
Elkészítése:
Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval, az olajjal összekeverjük.
A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és annyi langyos tejjel,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk(2,5-3 dl közötti mennyiséggel) jól kidagasztjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kör alakúra nyújtjuk,majd 16 cikkre vágjuk.
A cikkek,felső szélesebb felére teszünk 2 db kolbászkarikát és egy kis darab (trappista) sajtot.
A kiflit feltekerjük,majd újból kelesztjük,míg szép nagyok lesznek. Ezután 1 db felvert tojás sárgával, egy kis tejjel elkeverve a kifliket lekenjük.
200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »