Tatu kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 2,5-3 dl langyos tej
- 1/2 dl étolaj
- másfél teáskanál só
- 1 tk cukor
Töltelékhez:
- kolbász karikák
- sajt darabkák
Elkészítése:
Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval, az olajjal összekeverjük.
A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és annyi langyos tejjel,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk(2,5-3 dl közötti mennyiséggel) jól kidagasztjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kör alakúra nyújtjuk,majd 16 cikkre vágjuk.
A cikkek,felső szélesebb felére teszünk 2 db kolbászkarikát és egy kis darab (trappista) sajtot.
A kiflit feltekerjük,majd újból kelesztjük,míg szép nagyok lesznek. Ezután 1 db felvert tojás sárgával, egy kis tejjel elkeverve a kifliket lekenjük.
200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

