Tatu kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 2,5-3 dl langyos tej
- 1/2 dl étolaj
- másfél teáskanál só
- 1 tk cukor
Töltelékhez:
- kolbász karikák
- sajt darabkák
Elkészítése:
Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval, az olajjal összekeverjük.
A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és annyi langyos tejjel,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk(2,5-3 dl közötti mennyiséggel) jól kidagasztjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kör alakúra nyújtjuk,majd 16 cikkre vágjuk.
A cikkek,felső szélesebb felére teszünk 2 db kolbászkarikát és egy kis darab (trappista) sajtot.
A kiflit feltekerjük,majd újból kelesztjük,míg szép nagyok lesznek. Ezután 1 db felvert tojás sárgával, egy kis tejjel elkeverve a kifliket lekenjük.
200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »