Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos, kefires kifli recept

Szezámmagos, kefires kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 70 dkg finomliszt
    • 5 dkg élesztő
    • 2 kis pohár kefir
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek kristálycukor
    • 1 dl olaj

    A tészta kenéséhez:

    • 20 dkg margarin
    • 1 ek só
    • 20 dkg reszelt sajt

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Elkészítése:
    Mély tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit. Jól kidolgozzuk,majd 8 cipóra osztjuk a tésztát. A cipókat kétszeresére kelesztjük(30 perc),közben 200 fokra melegítjük a sütőt. Ekkor mindet elnyújtjuk kör alakúra, kb 1/2 cm vastagságúra, majd egyenként megkenjük a sóval elkevert margarinnal és meghintjük a reszelt sajttal.Felvágjuk a tésztalapokat 8-8 cikkre és kívülről befelé sodorva kiflikké tekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk,kis pihenés után a felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk és rózsaszínűre sütjük a kifliket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá