Szezámmagos, kefires kifli recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Mély tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit. Jól kidolgozzuk,majd 8 cipóra osztjuk a tésztát. A cipókat kétszeresére kelesztjük(30 perc),közben 200 fokra melegítjük a sütőt. Ekkor mindet elnyújtjuk kör alakúra, kb 1/2 cm vastagságúra, majd egyenként megkenjük a sóval elkevert margarinnal és meghintjük a reszelt sajttal.Felvágjuk a tésztalapokat 8-8 cikkre és kívülről befelé sodorva kiflikké tekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk,kis pihenés után a felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk és rózsaszínűre sütjük a kifliket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »