Szezámmagos, kefires kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 70 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 kis pohár kefir
  • 2 egész tojás
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 dl olaj

A tészta kenéséhez:

  • 20 dkg margarin
  • 1 ek só
  • 20 dkg reszelt sajt

Tetejére:

  • 1 tojás
  • szezámmag

Elkészítése:
Mély tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit. Jól kidolgozzuk,majd 8 cipóra osztjuk a tésztát. A cipókat kétszeresére kelesztjük(30 perc),közben 200 fokra melegítjük a sütőt. Ekkor mindet elnyújtjuk kör alakúra, kb 1/2 cm vastagságúra, majd egyenként megkenjük a sóval elkevert margarinnal és meghintjük a reszelt sajttal.Felvágjuk a tésztalapokat 8-8 cikkre és kívülről befelé sodorva kiflikké tekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk,kis pihenés után a felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk és rózsaszínűre sütjük a kifliket.