Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós kifli recept

Sós kifli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg élesztő
    • 70 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kefir
    • 1 dl olaj
    • 1 dl tej
    • 1 púpos ek só

    Krém:

    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 1 ek púpos só

    Elkészítése:
    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos-cukros tejben. A hozzávalókkal összegyúrjuk. 9 cipót készítünk a tésztából. Nem kell keleszteni! 3 cipót vékonyra kinyújtunk, kettőt megkenünk a krémmel( margarin a sóval összedolgozva), a harmadikkal befedjük. 16 részre osztjuk, feltekerjük, ezt még 2x megismételjük ( a maradék 6 lappal). Tepsibe rakjuk, a tepsit nem kell kikenni. Tojással megkenjük a kifliket, szezámmaggal meghintjük vagy sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá