Sós kifli recept

Hozzávalók:
- 5 dkg élesztő
- 70 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kefir
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 1 púpos ek só
Krém:
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 ek púpos só
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos-cukros tejben. A hozzávalókkal összegyúrjuk. 9 cipót készítünk a tésztából. Nem kell keleszteni! 3 cipót vékonyra kinyújtunk, kettőt megkenünk a krémmel( margarin a sóval összedolgozva), a harmadikkal befedjük. 16 részre osztjuk, feltekerjük, ezt még 2x megismételjük ( a maradék 6 lappal). Tepsibe rakjuk, a tepsit nem kell kikenni. Tojással megkenjük a kifliket, szezámmaggal meghintjük vagy sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »