Sós kifli recept

Hozzávalók:
- 5 dkg élesztő
- 70 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kefir
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 1 púpos ek só
Krém:
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 ek púpos só
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos-cukros tejben. A hozzávalókkal összegyúrjuk. 9 cipót készítünk a tésztából. Nem kell keleszteni! 3 cipót vékonyra kinyújtunk, kettőt megkenünk a krémmel( margarin a sóval összedolgozva), a harmadikkal befedjük. 16 részre osztjuk, feltekerjük, ezt még 2x megismételjük ( a maradék 6 lappal). Tepsibe rakjuk, a tepsit nem kell kikenni. Tojással megkenjük a kifliket, szezámmaggal meghintjük vagy sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »