Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás,krémsajtos kiflik recept

Sonkás,krémsajtos kiflik
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 12 személyre:
    A tésztához:

    • 40 dkg finom liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 5 dkg vaj
    • 1 tk só
    • 1 tk cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    A töltelékhez:

    • 20 dkg sonka vagy füstölt tarja
    • 1 db tömlős krémsajt /10 dkg/
    • őrölt bors
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 ek finom liszt

    A tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 dkg szezámmag

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel.

    A vajas liszthez hozzáadjuk a sót,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk.

    Elkeverjük a krémsajttal,sóval,borssal,egy kanál liszttel és az egy tojás sárgájával. A tésztát 10-15 cm széles csíkra nyújtjuk majd háromszögeket vágunk belőle.

    A tészta egyik felére teszünk a töltelékből majd kifli formára feltekerjük. Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd felvert egész tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.

    Előmelegített sütőben arany barnára sütjük./20-25 perc/

    Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá