Sonkás,krémsajtos kiflik recept

Hozzávalók 12 személyre:
A tésztához:
- 40 dkg finom liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A töltelékhez:
- 20 dkg sonka vagy füstölt tarja
- 1 db tömlős krémsajt /10 dkg/
- só
- őrölt bors
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek finom liszt
A tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 dkg szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel.
A vajas liszthez hozzáadjuk a sót,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk.
Elkeverjük a krémsajttal,sóval,borssal,egy kanál liszttel és az egy tojás sárgájával. A tésztát 10-15 cm széles csíkra nyújtjuk majd háromszögeket vágunk belőle.
A tészta egyik felére teszünk a töltelékből majd kifli formára feltekerjük. Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd felvert egész tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben arany barnára sütjük./20-25 perc/
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »