Sonkás,krémsajtos kiflik recept

Hozzávalók 12 személyre:
A tésztához:
- 40 dkg finom liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A töltelékhez:
- 20 dkg sonka vagy füstölt tarja
- 1 db tömlős krémsajt /10 dkg/
- só
- őrölt bors
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek finom liszt
A tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 dkg szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel.
A vajas liszthez hozzáadjuk a sót,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk.
Elkeverjük a krémsajttal,sóval,borssal,egy kanál liszttel és az egy tojás sárgájával. A tésztát 10-15 cm széles csíkra nyújtjuk majd háromszögeket vágunk belőle.
A tészta egyik felére teszünk a töltelékből majd kifli formára feltekerjük. Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd felvert egész tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben arany barnára sütjük./20-25 perc/
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »