Sonkás,krémsajtos kiflik

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók 12 személyre:
A tésztához:

  • 40 dkg finom liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 2 db tojás sárgája

A töltelékhez:

  • 20 dkg sonka vagy füstölt tarja
  • 1 db tömlős krémsajt /10 dkg/
  • őrölt bors
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 ek finom liszt

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 2-3 dkg szezámmag

Elkészítése:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel.

A vajas liszthez hozzáadjuk a sót,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk.

Elkeverjük a krémsajttal,sóval,borssal,egy kanál liszttel és az egy tojás sárgájával. A tésztát 10-15 cm széles csíkra nyújtjuk majd háromszögeket vágunk belőle.

A tészta egyik felére teszünk a töltelékből majd kifli formára feltekerjük. Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd felvert egész tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.

Előmelegített sütőben arany barnára sütjük./20-25 perc/

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)