Sonkás-sajtos kifli recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár kefír vagy tejföl
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 6 dkg cukor
- só
- egy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- reszelt sajt a tetejére
Töltelék:
- 15 dkg margarin
- 10-15 dkg felaprított sonka (de mehet helyette, vagy mellé medvehagyma is)
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, a hozzávalókból pedig kelt tésztát dagasztunk, melyet kb. fél óráig kelesztünk. Ha megkelt a tészta, négyfelé vesszük, négy cipót formázunk belőle. A margarint habosra keverjük a darabolt sonkával. A cipókat kerekre nyújtjuk. Az első kinyújtott kerek lapot bekenjük a keverék felével, majd ráfektetünk egy másik lapot. Először négy, aztán nyolc háromszögre vágjuk. Az így kapott összeragasztott háromszögeket a szélesebb felétől kezdve feltekerjük kifli formára. A másik két lappal ugyanezt tesszük, majd a kész kifliket kivajazott tepsibe helyezzük. Megkenjük a tetejét a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kétszáz fokon, kb. 15 percig sütjük.