Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos kifli recept

Sonkás-sajtos kifli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 70 dkg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 pohár kefír vagy tejföl
    • 1 dl étolaj
    • 1 dl tej
    • 6 dkg cukor
    • egy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • reszelt sajt a tetejére

    Töltelék:

    • 15 dkg margarin
    • 10-15 dkg felaprított sonka (de mehet helyette, vagy mellé medvehagyma is)

    Elkészítése:
    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, a hozzávalókból pedig kelt tésztát dagasztunk, melyet kb. fél óráig kelesztünk.  Ha megkelt a tészta, négyfelé vesszük, négy cipót formázunk belőle. A margarint habosra keverjük a darabolt sonkával. A cipókat kerekre nyújtjuk. Az első kinyújtott kerek lapot bekenjük a keverék felével, majd ráfektetünk egy másik lapot. Először négy, aztán nyolc háromszögre vágjuk. Az így kapott összeragasztott háromszögeket a szélesebb felétől kezdve feltekerjük kifli formára. A másik két lappal ugyanezt tesszük, majd a kész kifliket kivajazott tepsibe helyezzük. Megkenjük a tetejét a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kétszáz fokon, kb. 15 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá