Sonkás-sajtos kifli recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár kefír vagy tejföl
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 6 dkg cukor
- só
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- reszelt sajt a tetejére
Töltelék:
- 15 dkg margarin
- 10-15 dkg felaprított sonka (de mehet helyette, vagy mellé medvehagyma is)
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, a hozzávalókból pedig kelt tésztát dagasztunk, melyet kb. fél óráig kelesztünk. Ha megkelt a tészta, négyfelé vesszük, négy cipót formázunk belőle. A margarint habosra keverjük a darabolt sonkával. A cipókat kerekre nyújtjuk. Az első kinyújtott kerek lapot bekenjük a keverék felével, majd ráfektetünk egy másik lapot. Először négy, aztán nyolc háromszögre vágjuk. Az így kapott összeragasztott háromszögeket a szélesebb felétől kezdve feltekerjük kifli formára. A másik két lappal ugyanezt tesszük, majd a kész kifliket kivajazott tepsibe helyezzük. Megkenjük a tetejét a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kétszáz fokon, kb. 15 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »