Kefires-sajtos kifli recept
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Amikor megkelt hozzáadjuk a lisztet a tojással, kefirrel, olajjal és egy csipet sóval együtt. Az egészet jól kidolgozzuk és 12 egyenlő részre osztjuk.
A margarint 2 tk sóval habosra keverjük és 6 részre osztjuk.
A tésztából 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk. Egyszerre 2 kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére és a széleket lenyomkodjuk.
A kört felszeleteljük 16 egyenlő részre és kifliket csavarunk fel a körcikkekből. Vastagabb felénél kezdjük a feltekerést és a végén kicsit meghajlítjuk. Mind a 12 részből így készítjük el egymás után a kifliket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sajttal és ízlés szerint magokkal. 1 órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.