Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kefires-sajtos kifli recept

Kefires-sajtos kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 1,5 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl kefir
    • 1 dl olaj
    • 5 dkg friss élesztő

    Kenéshez:

    • 20 dkg margarin
    • 2 teáskanál só

    Tetejére

    • 15 dkg sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál szezámmag
    • 1 kávéskanál köménymag

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Amikor megkelt hozzáadjuk a lisztet a tojással, kefirrel, olajjal és egy csipet sóval együtt. Az egészet jól kidolgozzuk és 12 egyenlő részre osztjuk.

    A margarint 2 tk sóval habosra keverjük és 6 részre osztjuk.

    A tésztából 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk. Egyszerre 2 kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére és a széleket lenyomkodjuk.
    A kört felszeleteljük 16 egyenlő részre és kifliket csavarunk fel a körcikkekből. Vastagabb felénél kezdjük a feltekerést és a végén kicsit meghajlítjuk. Mind a 12 részből így készítjük el egymás után a kifliket.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sajttal és ízlés szerint magokkal. 1 órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá