Kefires-sajtos kifli recept

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Amikor megkelt hozzáadjuk a lisztet a tojással, kefirrel, olajjal és egy csipet sóval együtt. Az egészet jól kidolgozzuk és 12 egyenlő részre osztjuk.
A margarint 2 tk sóval habosra keverjük és 6 részre osztjuk.
A tésztából 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk. Egyszerre 2 kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére és a széleket lenyomkodjuk.
A kört felszeleteljük 16 egyenlő részre és kifliket csavarunk fel a körcikkekből. Vastagabb felénél kezdjük a feltekerést és a végén kicsit meghajlítjuk. Mind a 12 részből így készítjük el egymás után a kifliket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sajttal és ízlés szerint magokkal. 1 órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »