Kefires-sajtos kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kefires-sajtos kifli

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 2 tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg friss élesztő

Kenéshez:

  • 20 dkg margarin
  • 2 teáskanál só

Tetejére

  • 15 dkg sajt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 kávéskanál köménymag

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Amikor megkelt hozzáadjuk a lisztet a tojással, kefirrel, olajjal és egy csipet sóval együtt. Az egészet jól kidolgozzuk és 12 egyenlő részre osztjuk.

A margarint 2 tk sóval habosra keverjük és 6 részre osztjuk.

A tésztából 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk. Egyszerre 2 kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére és a széleket lenyomkodjuk.
A kört felszeleteljük 16 egyenlő részre és kifliket csavarunk fel a körcikkekből. Vastagabb felénél kezdjük a feltekerést és a végén kicsit meghajlítjuk. Mind a 12 részből így készítjük el egymás után a kifliket.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sajttal és ízlés szerint magokkal. 1 órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.