Duci szendvics kifli recept
Hozzávalók:
- 1 közepes krumpli (kb 15 dkg)
- 50 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 tk cukor
- 0,5 dl olaj
- 2 ek tejföl
- 1 kk szezámmag a tetejére
Elkészítése:
A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük.
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat, a tejfölt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Egyenként kb 3-4 mm vastag téglalapformára nyújtjuk. Hosszában kettéhajtjuk. A tésztát a keskenyebb oldaláról kezdve feltekerjük. A hajtás szélét alulra fordítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb. Előmelegítjük a sütőt, addig is kb 25 percet kelnek a kiflik. A megkelt péksütiket lefújjuk vízzel és meghintjük szezámmaggal.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

