Duci szendvics kifli recept
Hozzávalók:
- 1 közepes krumpli (kb 15 dkg)
- 50 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 tk cukor
- 0,5 dl olaj
- 2 ek tejföl
- 1 kk szezámmag a tetejére
Elkészítése:
A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük.
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat, a tejfölt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Egyenként kb 3-4 mm vastag téglalapformára nyújtjuk. Hosszában kettéhajtjuk. A tésztát a keskenyebb oldaláról kezdve feltekerjük. A hajtás szélét alulra fordítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb. Előmelegítjük a sütőt, addig is kb 25 percet kelnek a kiflik. A megkelt péksütiket lefújjuk vízzel és meghintjük szezámmaggal.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

