Duci szendvics kifli recept

Hozzávalók:
- 1 közepes krumpli (kb 15 dkg)
- 50 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 tk cukor
- 0,5 dl olaj
- 2 ek tejföl
- 1 kk szezámmag a tetejére
Elkészítése:
A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük.
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat, a tejfölt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Egyenként kb 3-4 mm vastag téglalapformára nyújtjuk. Hosszában kettéhajtjuk. A tésztát a keskenyebb oldaláról kezdve feltekerjük. A hajtás szélét alulra fordítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb. Előmelegítjük a sütőt, addig is kb 25 percet kelnek a kiflik. A megkelt péksütiket lefújjuk vízzel és meghintjük szezámmaggal.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »