Duci szendvics kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes krumpli (kb 15 dkg)
  • 50 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 2 ek tejföl
  • 1 kk szezámmag a tetejére

Elkészítése:

A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük.

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat, a tejfölt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Egyenként kb 3-4 mm vastag téglalapformára nyújtjuk. Hosszában kettéhajtjuk. A tésztát a keskenyebb oldaláról kezdve feltekerjük. A hajtás szélét alulra fordítjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb. Előmelegítjük a sütőt, addig is kb 25 percet kelnek a kiflik. A megkelt péksütiket lefújjuk vízzel és meghintjük szezámmaggal.

180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.