Kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 5 dkg élesztő
- 1 ek margarin
- 1 tk só
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1/2 cs sütőpor
- langyos víz a dagasztáshoz
- 1 ek kacsazsír
- fűszerpaprika
- só
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
A közepébe kis mélyedést készítünk, beletesszük a margarint, rámorzsoljuk az élesztőt, öntünk rá kevés langyos vizet és miután feljött az élesztő, alaposan összedolgozzuk az anyagokat, miközben a masszát kevés vízzel lágyítjuk. Szép sima, puha gombóccá gyúrjuk.
30-35 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkán kb 1 cm vastagra kinyújtjuk és 15-18 centi átmérőjű kerek formákat vágunk (én a sablonnak egy kis fedőt használtam, késsel körbevágtam).
Vékonyan rákenünk kevés kacsazsírt (lehet margarint is), megszórjuk fűszerpaprikával, megsózzuk, feltekerjük, a két végét külön megsodorjuk, ívet hajtunk rá és tepsire helyezzük.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal (esetleg köménnyel vagy ha van, reszelt sajttal), még pihentetjük 10 percet.
Előmelegített sütőben 190 fokon kb 15-20 perc alatt (középen) szép aranybarnára sütjük.
A kifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »