Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-magvas bagett recept

Túrós-magvas bagett
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 tasak instant élesztő
    • 1 ek cukor
    • 1 csapott ek só
    • 250 ml langyos víz
    • 25 dkg túró
    • 4 ek olívaolaj
    • mák, szezámmag, nagyszemű só, köménymag a szóráshoz, ki mit szeret

    Elkészítése:

    A lisztetet az élesztővel elkeverjük, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Letakarjuk és 1 órát kelesztjük, meleg helyen.

    Ha megkelt 4 egyenlő részre osztjuk. Hengereket formázzunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    Kevés vízzel megkenjük a tetejüket és megszórjuk a magokkal. Végül a tetejüket ferdén bevágjuk. Még 30 percig kelesztjük.

    Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá