Túrós-magvas bagett

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 csapott ek só
  • 250 ml langyos víz
  • 25 dkg túró
  • 4 ek olívaolaj
  • mák, szezámmag, nagyszemű só, köménymag a szóráshoz, ki mit szeret

Elkészítése:

A lisztetet az élesztővel elkeverjük, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Letakarjuk és 1 órát kelesztjük, meleg helyen.

Ha megkelt 4 egyenlő részre osztjuk. Hengereket formázzunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Kevés vízzel megkenjük a tetejüket és megszórjuk a magokkal. Végül a tetejüket ferdén bevágjuk. Még 30 percig kelesztjük.

Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük.