Szezámos-lenmagos karika recept

Hozzávalók:
- 6 púpozott ek FreeFrom gm liszt
- 6 púpozott ek Glutenix lisztkeverék (aki nem gluténérzékeny, használjon 12 ek finomlisztet)
- 20 g friss élesztő
- 1,5 dl langyos víz
- 3 ek olaj
- 1 ek kristálycukor
- 1 tk só
- 1 ek szezámmag
- 1 ek lenmag
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízben egy csipet kristálycukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk. Ha szükséges, adunk még hozzá egy kis vizet, a lényeg, hogy egy laza állagú tésztát kapjunk, ami szépen elválik a táltól.
1,5 órát, konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, 5 részre osztjuk, hüvelykujjnyi vastagságú pálcákat sodrok belőle, a végét összeillesztjük, hogy karikát kapjunk, majd langyos vízbe mártjuk, majd a magkeverékbe és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
15 percet kelesztjuk az elkészült karikákat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »