Szezámos-lenmagos karika recept

Hozzávalók:
- 6 púpozott ek FreeFrom gm liszt
- 6 púpozott ek Glutenix lisztkeverék (aki nem gluténérzékeny, használjon 12 ek finomlisztet)
- 20 g friss élesztő
- 1,5 dl langyos víz
- 3 ek olaj
- 1 ek kristálycukor
- 1 tk só
- 1 ek szezámmag
- 1 ek lenmag
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízben egy csipet kristálycukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk. Ha szükséges, adunk még hozzá egy kis vizet, a lényeg, hogy egy laza állagú tésztát kapjunk, ami szépen elválik a táltól.
1,5 órát, konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, 5 részre osztjuk, hüvelykujjnyi vastagságú pálcákat sodrok belőle, a végét összeillesztjük, hogy karikát kapjunk, majd langyos vízbe mártjuk, majd a magkeverékbe és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
15 percet kelesztjuk az elkészült karikákat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »