Szezámos-lenmagos karika recept

Hozzávalók:
- 6 púpozott ek FreeFrom gm liszt
- 6 púpozott ek Glutenix lisztkeverék (aki nem gluténérzékeny, használjon 12 ek finomlisztet)
- 20 g friss élesztő
- 1,5 dl langyos víz
- 3 ek olaj
- 1 ek kristálycukor
- 1 tk só
- 1 ek szezámmag
- 1 ek lenmag
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízben egy csipet kristálycukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk. Ha szükséges, adunk még hozzá egy kis vizet, a lényeg, hogy egy laza állagú tésztát kapjunk, ami szépen elválik a táltól.
1,5 órát, konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, 5 részre osztjuk, hüvelykujjnyi vastagságú pálcákat sodrok belőle, a végét összeillesztjük, hogy karikát kapjunk, majd langyos vízbe mártjuk, majd a magkeverékbe és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
15 percet kelesztjuk az elkészült karikákat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »