Szezámos-lenmagos karika recept

Hozzávalók:
- 6 púpozott ek FreeFrom gm liszt
- 6 púpozott ek Glutenix lisztkeverék (aki nem gluténérzékeny, használjon 12 ek finomlisztet)
- 20 g friss élesztő
- 1,5 dl langyos víz
- 3 ek olaj
- 1 ek kristálycukor
- 1 tk só
- 1 ek szezámmag
- 1 ek lenmag
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízben egy csipet kristálycukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk. Ha szükséges, adunk még hozzá egy kis vizet, a lényeg, hogy egy laza állagú tésztát kapjunk, ami szépen elválik a táltól.
1,5 órát, konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, 5 részre osztjuk, hüvelykujjnyi vastagságú pálcákat sodrok belőle, a végét összeillesztjük, hogy karikát kapjunk, majd langyos vízbe mártjuk, majd a magkeverékbe és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
15 percet kelesztjuk az elkészült karikákat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »