Sülthagymás bagett recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 300 ml víz
- 8 g élesztő
- csipet cukor
- 2 ek olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál só
- 2 csipet bors
Elkészítése:
A hagymákat megtiszítjuk, felaprítjuk és apróra vágjuk. Olajon kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Az alapanyagokat a hagymával együtt egy tálba tesszük és vagy kézzel vagy géppel összedolgozzuk és 5 percig dagasztjuk. Dagasztás után 30 percig, letakarva hagyjuk kelni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk és enyhén átgyúrjuk. Annyi részre osztjuk, ahágy bagettet szeretnénk sütni. A tésztákat hosszúkás alakúra formázzuk, majd tepsire tesszük egymástól távolabb. Pengével vagy éles késsel bevágjuk a tetejüket ferdén.
15 percig pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben (légkeverés nélkül) kb 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »