Sülthagymás bagett recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 300 ml víz
- 8 g élesztő
- csipet cukor
- 2 ek olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál só
- 2 csipet bors
Elkészítése:
A hagymákat megtiszítjuk, felaprítjuk és apróra vágjuk. Olajon kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Az alapanyagokat a hagymával együtt egy tálba tesszük és vagy kézzel vagy géppel összedolgozzuk és 5 percig dagasztjuk. Dagasztás után 30 percig, letakarva hagyjuk kelni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk és enyhén átgyúrjuk. Annyi részre osztjuk, ahágy bagettet szeretnénk sütni. A tésztákat hosszúkás alakúra formázzuk, majd tepsire tesszük egymástól távolabb. Pengével vagy éles késsel bevágjuk a tetejüket ferdén.
15 percig pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben (légkeverés nélkül) kb 30 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »