Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sülthagymás bagett recept

Sülthagymás bagett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 300 ml víz
    • 8 g élesztő
    • csipet cukor
    • 2 ek olívaolaj
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 teáskanál só
    • 2 csipet bors

    Elkészítése:

    A hagymákat megtiszítjuk, felaprítjuk és apróra vágjuk. Olajon kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

    Az alapanyagokat a hagymával együtt egy tálba tesszük és vagy kézzel vagy géppel összedolgozzuk és 5 percig dagasztjuk. Dagasztás után 30 percig, letakarva hagyjuk kelni.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk és enyhén átgyúrjuk. Annyi részre osztjuk, ahágy bagettet szeretnénk sütni. A tésztákat hosszúkás alakúra formázzuk, majd tepsire tesszük egymástól távolabb. Pengével vagy éles késsel bevágjuk a tetejüket ferdén.

    15 percig pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben (légkeverés nélkül) kb 30 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá