Sülthagymás bagett

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 300 ml víz
  • 8 g élesztő
  • csipet cukor
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 2 csipet bors

Elkészítése:

A hagymákat megtiszítjuk, felaprítjuk és apróra vágjuk. Olajon kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Az alapanyagokat a hagymával együtt egy tálba tesszük és vagy kézzel vagy géppel összedolgozzuk és 5 percig dagasztjuk. Dagasztás után 30 percig, letakarva hagyjuk kelni.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk és enyhén átgyúrjuk. Annyi részre osztjuk, ahágy bagettet szeretnénk sütni. A tésztákat hosszúkás alakúra formázzuk, majd tepsire tesszük egymástól távolabb. Pengével vagy éles késsel bevágjuk a tetejüket ferdén.

15 percig pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben (légkeverés nélkül) kb 30 percig sütjük.