Sonkás pánkó recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3,5 dl liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1,5 dkg élesztő
- tej
- 3-4 evőkanál olaj
- 20 dkg darált, főtt füstölt hús
- só
Elkészítés:
A lisztet a tojássárgákkal, a tejben megfuttatott élesztővel, egy csipet sóval, és annyi langyos tejjel gyúrjuk össze, hogy rugalmas, könnyű tésztát kapjunk. Végül beledolgozunk egy evőkanál olajat, és belekeverjük a darált, füstölt húst. Langyos helyen duplájára kelesztjük, és ujjnyi vastagra nyújtva, fánkszaggatóval kiszúrjuk. Még 10 percig kelesztjük végül beolajozott tükörtojássütőben mindkét felét ropogós pirosra sütjük. Különösen parajpüréhez, illetve gomba és sajtmártáshoz kitűnő.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.