Sonkás pánkó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3,5 dl liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 dkg élesztő
  • tej
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 20 dkg darált, főtt füstölt hús

Elkészítés:
A lisztet a tojássárgákkal, a tejben megfuttatott élesztővel, egy csipet sóval, és annyi langyos tejjel gyúrjuk össze, hogy rugalmas, könnyű tésztát kapjunk. Végül beledolgozunk egy evőkanál olajat, és belekeverjük a darált, füstölt húst. Langyos helyen duplájára kelesztjük, és ujjnyi vastagra nyújtva, fánkszaggatóval kiszúrjuk. Még 10 percig kelesztjük  végül beolajozott tükörtojássütőben mindkét felét ropogós pirosra sütjük. Különösen parajpüréhez, illetve gomba és sajtmártáshoz kitűnő.