Sajtos roló recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tk szárított élesztő
- 2 dl tej
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- töltelék: 10 db puha, csomagolt sajtszelet
Elkészítése:
A hozzávalókból a sajt kivételével kelt tésztát készítünk, majd 45 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. Ha a tészta megkelt, akkor kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra és 10 egyenlő téglalapra vágjuk. A téglalapok egyik oldalát 5 helyen beirdaljuk.
Minden téglalap aljára teszünk egy szelet sajtot, majd lazán feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a rolókat. A tetejüket megkenjük felvert tojással. Ízlés szerint megszórhatjuk köménymaggal, szezámmaggal. A sütő hőfokát mérsékeljük 190 fokra és 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »