Ecetes-leveles tészta recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin, esetleg 20 dkg. zsir,
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje, - 6 evőkanál víz
- 2 evőkanál 10 %-os eset
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet és a zsiradékot elmorzsoljuk és a többi anyaggal rugalmas tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és feltekerjük. A tekercset 4 egyforma darabra vágjuk, és kicsit kinyújtjuk. Az így kapott lapokat egymásra rakjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük. Utána kb. 5 mm vastagra nyújtjuk és felvágjuk kis téglalapokra, vagy pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, megfőzött mákból vagy dióból kis halmokat rakunk az egyik felére, a másikat ráhajtjuk. Ha megsült – kb 15 perc – vaníliás porcukorba forgatjuk. Hagyhatjuk vastagabbra, kiszúrhatjuk pogácsának vagy derelyevágóval rudacskákat vághatunk a tésztából, akkor tojás sárgájával megkenjük, és a só-kömény keverékkel szórhatjuk meg, vagy különböző magokkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

