Kelt nyuszifészek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 a kenéshez
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg margarin
- só
- 1 kk cukor
- 1 csokor friss snidling
Töltelék:
- 15 dkg sonka
- 8 dkg kolbász
- 10 dkg sajt
- 2+2 db főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál szárított petrezselyem
- 2-3 kanál tejföl
- pici ecetes torma
Elkészítése:
A tésztát kenyérsütő dagasztójával kevertettem ki, majd kivettem, és még 45 percig kelesztettem.
Addig elkészítettem a tölteléket.
Összevagdostam a hozzávalókat (kolbászt, főtt sonkát, főtt tojást, sajtot közel azonos kockákra). A tésztát miután megkelt kissé átgyúrtam és elosztottam hat egyenlő részre, majd egyenként megkentem tejföllel, késhegynyi ecetes tormát szétkentem rajta és megszórtam a többi hozzávalóval.
Feltekertem, majd fészkeket alakítottam ki úgy ,hogy a tészta rudat megcsavartam vízszintesen S alakban, majd függőlegesen lenyomtam a tepsire. 3-at megraktam a maradék töltelékkel 3-at fél főtt tojással.
/a tojásokat letakartam pici fóliával, mert féltem hogy nagyon megégnek/
Lekentem tojással a tésztát és még 20 percet tovább kelesztettem, majd előmelegített sütőben egy bő órát 180 fokon.