Kecskesajtos felfújt linzer kosárkában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kosárkához:
- 20 dkg rétesliszt
- 13 dkg vaj
- 1 tk só
Felfújthoz:
- 10 dkg lágy kecskesajt
- 1 marék dió
- 1 körte
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl főzőtejszín
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A linzer kosárkához a vajat elmorzsolom a liszttel és a sóval, majd kevés hideg vízzel közepes keménységű tésztát gyúrok, és 1 órára hűtőbe teszem.
Pihentetés után 3-4 mm vastagságúra nyújtom, és egy 10 cm átmérőjű csészével 12 db korongot szúrok ki.
A korongokat muffin sütő mélyedéseibe nyomom, mindegyikbe egy-egy papírkapszlit helyezek, és lencsével, vagy babbal lesúlyozom.
190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütöm.
A masszához a tojást, a tejszínt, a sót és a borsot összekeverem, majd beleszóróm a kézzel összemorzsolt kecskesajtot, és az apró kockára vágott körtét. Óvatos mozdulatokkal összekeverem.
Az elősütött kosárkákból eltávolítom a papírkapszlis nehezéket, és az összekevert masszát elosztom a kosárkákban.
Tetejüket megszórom durvára vágott dióval, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
A kecskesajtos felfújt linzer kosárkában kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 22 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

